0
سبد خرید شما خالیست!
میتوانید برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید.

گلوتامین بهتر است یا کراتین

گلوتامین و کراتین به‌عنوان مکمل‌های مؤثری شناخته می‌شوند که با مصرف آن‌ها می‌توان عملکرد ورزشی و سلامتی عمومی بدن را بهبود بخشید. شاید برای شما نیز سوال پیش بیاید که گلوتامین بهتر است یا کراتین؟

گلوتامین و کراتین از نظر ترکیب شیمیایی با یکدیگر متفاوت هستند و مکانیزم کارکردی و اثرات جانبی آن‌ها نیز باهم فرق دارد. مکمل گلوتامین نقش مؤثری در بهبود سلامت عمومی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود ریکاوری ایفا می‌کند؛ درحالی‌که برای افزایش قدرت و حجم عضلانی و بهبود عملکرد ورزشی باید به‌سراغ مکمل کراتین بروید.

گلوتامین چیست؟

از جمله اساسی‌ترین مکمل‌ها برای بدن می‌‌توان به گلوتامین اشاره کرد که یک نوع آمینواسید محسوب می‌شود. این آمینواسید در تشکیل نزدیک به ۶۱٪ از عضلات مهم بدن نقش دارد.

یک نشانه وجود داشته که به شما می‌تواند کمک کند تا متوجه اهمیت این آمینواسید شوید. زمانی که شما یک تمرین شاید و حرفه‌ای را انجام می‌دهید، تا حد زیادی از قدرت و استقامت بدن شما کاسته می‌شود که این مسئله ناشی از کاهش ذخیره گلوتامین در عضلات است.

شما در پروتئین روزانه مصرفی خود به گلوتامین نیاز دارید؛ چراکه این ماده در نزدیک ۳۰ تا ۳۵ درصد آمینواسید نیتروژن موجود در خون دیده می‌شود. از جمله اصلی‌ترین موارد استفاده گلوتامین می‌توان به جلوگیری از تحلیل عضلات یا همان کاتابولیسم اشاره کرد. در صورتی که نشانه‌هایی همانند اضطراب، عضلات کم و کم‌حجم، سرگیجه و حالت تهوع، بهبود دیرهنگام زخم‌ها و... را دارید، گلوتامین می‌تواند مؤثر باشد.

گلوتامین چیست؟

فواید گلوتامین چیست؟

خواص گلوتامین را به‌صورت کلی می‌توان در دو دسته بدنسازی و سلامت عمومی بدن جای داد. اشخاص بدنساز و ورزشکاران حرفه‌ای نیازمند گلوتامین هستند تا عضله‌سازی انجام شود و عملکرد ورزشی آن‌ها بهبود یابد. گلوتامین برای اشخاص عادی و حفظ سلامت بدن نیز یک ضرورت به‌حساب می‌آید.

این ماده کمک می‌کند تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود و سلامت روده بهبود یابد. از جمله منابع طبیعی گلوتامین می‌توان به تخم‌مرغ، گوشت گاو، شیر بدون چربی، برنج سفید و... اشاره کرد.

این ماده می‌تواند تعداد سلول‌های گلبول‌های سفید خون را بالا ببرد و به این صورت، در مبارزه با عوامل بیماری‌زا و عفونت‌های مقاوم، نقش مؤثری داشته باشد. در صورت عدم تأمین میزان لازم از گلوتامین، شاهد تجزیه‌وتحلیل ماهیچه‌ها و عضلات هستیم.

فواید گلوتامین چیست؟

نحوه عملکرد گلوتامین

برای اینکه اطلاع یابید که گلوتامین بهتر است یا کراتین باید به نحوه عملکرد آن‌ها نیز توجه کنید. گلوتامین در زمینه انتقال نیتروژن فعالیت داشته و این فعالیت آن، اثرات مستقیمی بر تجزیه‌ توده‌ عضلات، درد عضلات، سلامت سیستم ایمنی و بازسازی پوشش روده ایفا می‌کند.

گلوتامین نقش مؤثری در بدن در راستای به‌کارگیری اتم نیتروژن داشته و کمک می‌کند تا بافت عضلات، بازسازی و ترمیم شوند. برای اینکه قدرت عضلانی افزایش یابد و توده عضلانی ساخته شود، باید در جهت حفظ تعادل مثبت نیتروژن تلاش کرد؛ ازاین‌رو مصرف مکمل گلوتامین جهت ریکاوری بعد از تمرین یک ضرورت به‌حساب می‌آید‌.

از جهتی دیگر، این مکمل پوشش روده‌هایتان را بازسازی می‌کند و در مقابل باکتری‌ها و دیگر فاکتورهای بیماری‌زا از شما مراقبت می‌نماید.

ساختار مولکولی گلوتامین

گلوتامین متشکل از اسیدآمینه بوده و یک اسیدآمینه منفرد و غیرضروری محسوب می‌شود. البته غیرضروری به این معنا نبوده که بدن به آن نیاز ندارد، بلکه به این معنا بوده که ساخت آن به‌صورت طبیعی در بدن انجام می‌گیرد.

نزدیک به ۶۰ درصد گلوتامین در قسمت عضله اسکلتی تجمع می‌یابد و دیگر گلوتامین‌ها در ریه‌ها، کبد و معده یافت می‌شوند. گلوتامین دارای یک ساختار مولکولی ویژه بوده و دو زنجیره جانبی نیتروژن در آن دیده می‌شود. این مسئله سبب شده که گلوتامین به‌عنوان نخستین انتقال‌دهنده نیتروژن در سلول‌های عضلانی شناخته شود.

فواید مکمل گلوتامین

شما با استفاده از مکمل گلوتامین می‌توانید کمبود پروتئین خود را رفع کنید. مصرف مکمل گلوتامین می‌تواند فواید زیادی به‌همراه داشته باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبود سلامت دستگاه گوارش، ترمیم سریع زخم، حفظ سلامت مغز، افزایش عضله‌سازی و جلوگیری از عضله‌سوزی و چربی‌سوزی اشاره کرد.

سیستم ایمنی و دستگاه گوارش به گلوتامین نیاز زیادی دارند و در بیشتر مواقع سیستم گوارش برای اینکه بتواند با رژیم غذایی با میزان پروتئین زیاد بدنسازان مقابله کند، با کمبود گلوتامین مواجه می‌‌گردد.

مکمل گلوتامین در تحریک سنتز پروتئین عضله از طریق انتقال نیتروژن به عضله نقش دارد و با مصرف آن، شاهد کاهش مدت زمان ریکاوری عضله هستیم. از طرفی دیگر، این مکمل در افزایش تولید هورمون رشد و آزادسازی آن نقش داشته و کمک می‌کند تا از مقدار تخریب عضله در طول تمرین کاسته شود.

همچنین با مصرف این مکمل دیگر کمتر احتمال دارد به بیماری و عفونت مبتلا شوید؛ چراکه سیستم ایمنی بدن شما بالا می‌رود.

کراتین چیست؟

کراتین به عنوان یک ماده مؤثر در بدن شناخته می‌شود و بدن به‌شکل طبیعی قادر به تولید ۲ درصد از مواد کراتینی است. کراتین کمک می‌کند تا حجم عضلات و عضله‌سازی افزایش پیدا کند و این ماده در زمینه تولید انرژی برای سلول‌ها و بافت عضلانی بدن در طول انجام ورزش‌های سنگین و فشرده نقش دارد.

از لحاظ شیمیایی، شباهت بسیاری میان کراتین و آمینواسیدها دیده می‌شود و آزادسازی آن از آرژنین و گلیسین صورت می‌گیرد. اشخاص بدنساز از این ماده به شکل مکمل خوراکی استفاده می‌کنند تا عضله‌سازی صورت گیرد و انرژی آن‌ها افزایش یابد.

کراتین چیست؟

فواید کراتین

برای اینکه متوجه شوید که گلوتامین بهتر است یا کراتین؟ باید با فواید کراتین آشنا باشید. کراتین جدای از آنکه در عضله‌سازی نقش دارد، روی مغز نیز اثراتی داشته و می‌تواند بیماری‌های زمینه‌ای را کنترل کند. از دیگر مزیت‌های کراتین در بدنسازی می‌توان به رشد عضلات، افزایش قدرت و عملکرد بدن، بهبود عملکرد عضلات و... اشاره کرد.

براساس اینکه شخص چه سن و شرایطی دارد، اثرات کراتین روی عضلات متفاوت خواهد بود. کراتین می‌تواند قدرت و عملکرد عضلات را نیز افزایش دهد. اثرات مثبت کراتین تنها در عضلات خلاصه نمی‌شود و مغز از جمله مهم‌ترین بخش‌ها بوده که برای داشتن عملکرد مناسب نیازمند ATP بسیاری است.

مصرف این ماده در بهبود موارد بسیاری همانند صرع، آلزایمر، پارکینسون، بیماری هانتینگتون، بیماری نورون حرکتی و سکته مغزی ایسکمیک نقش دارد.

فواید کراتین

نحوه عملکرد کراتین

پس از اینکه شما پروتئین مصرف کردید، شاهد تولید کراتین به کمک کلیه‌ها و کبد خواهید بود. پس از آن، عضلات در تبدیل کراتین به کراتین فسفات نقش داشته و این محصول نهایی نیز در نهایت به فرم آدنوزین‌تری‌فسفات (ATP) بیرون می‌آید. Atp برای انجام تمرینات انفجاری کاربرد دارد.

زمانی که شما مکمل صرف می‌کنید جذب کراتین بهتر صورت می‌گیرد؛ ازاین‌رو به‌جای اینکه مقدار زیادی پروتئین مصرف کنید، این امکان برای شما وجود دارد که این ماده مغذی را به‌صورت پودر، مایع یا قرص دریافت نمایید.

مکمل کراتین سبب می‌شود که تولید atp افزایش پیدا کند و بدن انرژی بیشتری داشته باشد. این انرژی به‌شکل مستقیم تحت عنوان سوخت عضلات مورد استفاده قرار می‌گیرد و توان و قدرت اشخاص را افزایش می‌دهد تا بتوانند حرکات انفجاری انجام دهند. مصرف مکمل کراتین همواره باید به‌همراه غذاهای پروتئینی باشد و هرگز جایگزینی برای پروتئین محسوب نمی‌شود.

ساختار مولکولی مکمل کراتین

از لحاظ ساختار شیمیایی شباهت بسیاری میان این مکمل با آمینو اسید دیده می‌شود. بدن به شکل طبیعی قادر به تولید کراتین از آمینواسیدهایی همچون گلیسین، متیونین و آرژنین است.

دو تا از این اسیدآمینه‌ها یعنی آرژنین و گلایسین در لیست اسیدآمینه‌های ضروری جای می‌گیرند‌. اسیدآمینه دیگر نیز متیونین نام داشته و یک اسیدآمینه ضروری به‌شمار می‌رود. کراتین در واقع یک ترکیب نیتروژنه ذخیره‌کننده فسفات در سلول‌های ماهیچه محسوب می‌شود و می‌توان آن را یک ترکیب آلی دانست.

فواید مکمل کراتین

استفاده از مکمل کراتین می‌تواند یک‌سری فواید برای شما داشته باشد. با مصرف این مکمل شما می‌توانید قدرت و عملکرد ورزشی خود را بهبود ببخشید و عضلات خود را رشد دهید.

مکمل کراتین قادر است که ذخایر فسفو کراتین را در عضلات بالا ببرد و این مسئله، قدرت، استقامت و عملکرد ورزشی شما را افزایش خواهد داد. افرادی که مایل هستند حجم عضلات خود را افزایش دهند، می‌توانند با مصرف این مکمل به خواسته خود برسند.

همچنین مکمل کراتین در کاهش وزن نیز نقش داشته و از قدرت چربی‌سوزی بالایی برخوردار است. البته شما در کنار مصرف مکمل باید ورزش و تغذیه مناسب را نیز رعایت کنید تا بتوانید به نتیجه دلخواه برسید. مکمل کراتین می‌تواند بعضی از بیماری‌ها را درمان کند و سلامت بدن را نیز بهبود ببخشد.

فواید مکمل کراتین

تفاوت کراتین و گلوتامین چیست؟

شاید اکنون از خود بپرسید که گلوتامین بهتر است یا کراتین؟ یک‌سری تفاوت‌ها میان این دو ماده دیده می‌شود و انتخاب میان آن‌ها وابسته به هدف شما است. پیش از انتخاب مکمل‌های غذایی بهتر است که با تفاوت‌ کراتین و گلوتامین آشنا شوید.

نوع مکمل

گلوتامین

کراتین

فواید

بهبود سلامت عمومی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود ریکاوری

بالا بردن قدرت و حجم عضلانی و بهبود عملکرد ورزشی

مکانیزم اثر

شرکت در فرایندهای متابولیکی متعددی و تأمین انرژی برای سلول‌های ایمنی

تجزیه‌شدن جهت تأمین انرژی لازم برای انقباض عضلات

ترکیب شیمیایی

یک آمینواسید ضروری

یک ترکیب آلی ساخته‌شده از سه آمینواسید


سخن آخر
در پاسخ به پرسش گلوتامین بهتر است یا کراتین باید گفت که می‌بایست به فواید، شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو توجه داشت. گلوتامین و کراتین هردو به‌عنوان مکمل ورزشی شناخته می‌شوند؛ اما از نظر ترکیب شیمیایی، مکانیزم عملکرد، اثرات جانبی و... با یکدیگر متفاوت هستند.

مکمل گلوتامین به شما کمک می‌کند تا از مزیت‌هایی همانند بهبود سلامت دستگاه گوارش، ترمیم سریع زخم، حفظ سلامت مغز، افزایش عضله‌سازی و جلوگیری از عضله‌سوز بهره‌مند شوید. زمانی که شما مکمل کراتین مصرف می‌کنید، عضلات شما رشد می‌کنند و قدرت و عملکرد بدن افزایش پیدا می‌کند.


سوالات متداول


1- مصرف مکمل کراتین چه فوایدی دارد؟

مزیت‌های مصرف این مکمل شامل افزایش قدرت و عملکرد، افزایش حجم عضلانی و بهبود ریکاوری می‌شود. به بیانی دیگر شما با مصرف این مکمل می‌توانید خستگی و درد عضلانی را کاهش دهید.


2- آیا مصرف همزمان مکمل گلوتامین و کراتین امکان‌پذیر است؟

بله؛ شما با مصرف همزمان این دو مکمل می‌توانید در کنار بهبود ریکاوری، قدرت و حجم عضلانی خود را نیز افزایش دهید. برای استفاده هم‌زمان از این دو مکمل به دوزهای آن نیز حتماً توجه داشته باشید و توصیه می‌شود که مصرف آن با مشورت پزشک انجام شود.


3- بین گلوتامین و کراتین کدام یک را انتخاب کنیم؟

اهداف و نیازهای فردی شما تعیین می‌کند که کدام مکمل می‌‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد. گلوتامین در بهبود سلامت عمومی، تقویت سیستم ایمنی و تسریع ریکاوری نقش داشته؛ درحالی‌که با مصرف کراتین می‌توان قدرت و حجم عضلانی را افزایش داد.