0
سبد خرید شما خالیست!
میتوانید برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید.

ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن

بدون شک زمانی که از مواد غذایی و انواع میوه‌جات یا سبزیجات استفاده می‌کنیم، می‌توانیم انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی را به بدن خود برسانیم. با استفاده از انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن و مواد معدنی می‌توان انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و به فعالیت‌های خود پرداخت. گاهی نیز به‌دلیل عدم وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در بدن می‌بایست از داروها و قرص‌های مختلف نظیر ویتامین ب کمپلکس یا ویتامین بی و... استفاده نماییم. هر یک از ویتامین‌ها با مواد معدنی می‌توانند اقدامی را در بدن انجام دهند و نقشی ضروری در بدن ما دارند.

ویتامین چیست؟

در ابتدا باید بدانیم که ویتامین چیست و چگونه می‌توان آن را برای بدن تأمین کرد. تمام افراد باید مقدار کمی از ویتامین‌ها که ترکیبات عالی هستند را مورد استفاده قرار دهند؛ چراکه بدن به مقدار اندکی از ویتامین‌ها نیاز دارد. بیشتر ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌بایست از طریق غذا تأمین شوند؛ چراکه بدن نمی‌تواند آن‌ها را تأمین کرده یا به میزان بسیار کمی تولید می‌کند. هر ارگانیسم موجود در بدن به ویتامین خاص و مختلفی نیازمند است.

برای مثال ویتامین سی مورد نیاز بدن را می‌بایست از طریق رژیم غذایی و مواد مورد استفاده تأمین کرد؛ درحالی‌که سگ‌ها می‌توانند تمام ویتامین c مورد نیاز خود را به‌طور خودکار تأمین نمایند. یکی از نکات مهم در خصوص ویتامین دی این است که شما نمی‌توانید این نوع ویتامین را در غذا بیابید؛ درواقع شما تنها از طریق نور خورشید می‌توانید ویتامین دی مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.

مواد معدنی کدام هستند؟

مواد معدنی مورد نیاز بدن که در اصطلاح ابزار بدن نامیده می‌شوند، برای تمامی فعالیت‌های بیوشیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. درواقع زمانی که بخواهید به تولید آنزیم‌ها، هورمون‌ها یا تولید انرژی در بدن خود کمک کنید، وجود مواد معدنی بسیار حائز اهمیت بوده و به‌طورکلی برای فعالیت تمام بخش‌های بدن وجود این مواد بسیار مهم است. هر کدام از این مواد معدنی می‌توانند نقش مهمی را در بدن ایفا نمایند. علاوه‌بر تأثیر مواد معدنی بر رشد بدن، این ترکیبات می‌توانند بر سوخت‌وساز، خون‌رسانی، عملکرد سیستم عصبی و حتی حفاظت از استخوان‌ها و دندان‌ها نیز مؤثر باشند. در این شرایط افراد می‌بایست برای تضمین سلامتی خود از مواد معدنی به میزان کافی استفاده کرده تا بتواند شرایط مناسبی داشته باشد.

جدول ویتامین‌های مورد نیاز بدن

در حالت کلی علاوه‌بر مواد معدنی، ۱۳ ویتامین مختلف برای بدن مورد نیاز هستند که هر یک از آن‌ها برای کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. مقدار مصرف ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای افراد متفاوت بوده و درواقع آقایان و بانوان باید مقدار متفاوتی از این ویتامین‌ها را استفاده کنند. علاوه‌بر آن مصرف بیش از اندازه هر ویتامین می‌تواند مشکلات مختلفی را برای شما به‌وجود آورد که می‌بایست با میزان مصرف هر ویتامین در طول روز آشنا باشید.

نام ویتامین

مقدار مجاز مصرف روزانه

ویتامین A

حدود 0.6 میلی‌گرم

ویتامین B1

2/1 میلی‌گرم

ویتامین B2

3/1 میلی‌گرم

ویتامین B3

16 میلی‌گرم

ویتامین B5

5 میلی‌گرم

ویتامین B6

3/1 میلی‌گرم

ویتامین B7

حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میکروگرم

ویتامین B9

حدود ۴۰۰ میکروگرم

ویتامین B12

6 میکرو‌گرم

ویتامین C

حدود ۷۵الی ۹۰ میلی‌گرم

ویتامین D

۱۵ میکروگرم

ویتامین E

۳الی ۴ میلی‌گرم

ویتامین K

۸۰ میکروگرم

ویتامین A

ویتامین آ که به رتینول نیز معروف است، یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن و از نوع محلول در چربی بوده که می‌تواند در حفظ بینایی، رشد بدن، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت باروری تأثیرگذار باشد. علاوه‌بر آن ویتامین آ می‌تواند از سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و به حفظ پوست نیز کمک نماید. زمانی که به مقدار زیاد از این ویتامین استفاده می‌کنید می‌توانید شاهد خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست، خستگی و حالت تهوع باشید.

  • علائم کمبود: در زمان کمبود ویتامین آ می‌توانید شاهد ریزش مو، مشکلات پوستی، خشکی چشم، شب‌کوری و حتی افزایش حساسیت به عفونت‌ها باشید.
  • منابع غذایی: برای آن‌که بتوانید ویتامین آ مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید، بهتر است از مواد غذایی نظیر تخم‌مرغ، لبنیات، ماهی‌های روغنی، ماهی قزل‌آلا، جگر، روغن کبد ماهی، پنیر چدار و... استفاده نمایید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: آقایان می‌بایست این ویتامین را روزانه به مقدار 0.7 و بانوان به 0.6 میلی‌گرم مورد استفاده قرار دهند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بانوان باردار باید به‌طور روزانه ۷۵۰ الی ۷۷۰ میکروگرم ویتامین آ را در برنامه غذایی خود جای دهند.

ویتامین A مورد نیاز بدن

ویتامین B1

اولین ویتامین کشف شده از گروه ویتامین ب، به ویتامین ب۱ اختصاص داشته که آن را با نام تیامین نیز می‌شناسند. درواقع ویتامین ب۱ می‌تواند کربوهیدرات‌ها را به انرژی تبدیل کرده و این ماده برای متابولیسم گلوکز اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش حیاتی در عملکرد اعصاب ماهیچه‌ها و قلب را از خود نشان می‌دهد.

  • علائم کمبود: در زمان کمبود ویتامین ب۱ می‌توان شاهد ازدست‌دادن اشتها، ضعف و درد عضلانی، آشفتگی ذهنی و مشکلات حافظه، مشکلات گوارشی و... بود. این ویتامین جزء ویتامین‌های مورد نیاز بدن بوده که در صورت عدم وجود، مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کند.
  • منابع غذایی: مواد غذایی مختلفی نظیر گوشت، ماهی و غلات، آجیل، غلات سبوس‌دار، حبوبات و... حاوی ویتامین ب۱ هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: مقدار 1.4 میلی‌گرم
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: در دوران بارداری ۱.۴ میلی‌گرم در روز برای بانوان باردار توصیه می‌شود.

ویتامین B2

نام دیگر ویتامین B2ریبوفلاوین بوده و یکی از ۸ ویتامین گروه ب محسوب می‌شود. این ویتامین‌های مورد نیاز بدن که برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان نیز عمل کرده و با ذرات مضر بدن که به رادیکال آزاد معروف هستند، مبارزه می‌کنند. این رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث بروز پیری زودرس و انواع بیماری‌های قلبی و سرطانی شوند. ویتامین B2می‌تواند با این رادیکال‌ها مبارزه کرده و شما را از انواع بیماری‌ها در امان دارد.

  • علائم کمبود: زمانی که ویتامین ب۲ در بدن کاهش می‌یابد، عوارضی چون کند شدن رشد، خستگی، آب مروارید، مشکلات گوارشی، تورم و درد گلو، حساسیت به نور ایجاد خواهند شد.
  • منابع غذایی: شما می‌توانید ویتامین ب۲ را در مواد غذایی نظیر جوانه گندم، ماست، شیر، تخم‌مرغ، کرم بروکلی، اسفناج، قارچ، سویا و... بیابید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: خانم‌ها و آقایان نیز باید ویتامین ب۲ را به میزان 1.1 میلی‌گرم مورد استفاده قرار دهند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بانوان در دوران بارداری خود می‌بایست ویتامین ب۲ را به مقدار 1.4 مصرف نمایند.

ویتامین B3

ویتامین ب۳ که با نام نیاسین نیز شناخته می‌شود، جزء مواد مغذی ضروری در سنتز و متابولیسم، کربوهیدرات، اسیدهای چرب و ویتامین‌ها به‌حساب می‌آید و یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن است. این ویتامین در سوخت‌وساز انرژی و در تمامی سلول‌های بدن نقش داشته و به دو شکل رایج نیکوتینیک اسید و نیکوتین آمید وجود دارد.

  • علائم کمبود: با مشاهده سوءهاضمه، خستگی، استفراغ، زخم‌های دهانی، گردش خون ضعیف و... می‌توانید به کمبود ویتامین ب۳ در بدن خود پی ببرید.
  • منابع غذایی: با مصرف مواد مغذی نظیر انواع سبزیجات، قارچ، مارچوبه، سیب‌زمینی، گوشت، جگر، دانه‌ها و حبوبات و... می‌توانید ویتامین ب۳ را برای بدن تأمین کنید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: با مصرف 18 میلی‌گرم در طول روز می‌توانید این ویتامین را در بدن تأمین نمایید.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بهتر است که در دوران بارداری و شیردهی به میزان ۱۸ میلی‌گرم از ویتامین ب۳ را مصرف کنید.

ویتامین B3 مورد نیاز بدن

ویتامین B5

ویتامین ب۵ با نام پانتوتنیک‌اسید شناخته می‌شود که می‌تواند به فعال‌سازی و آزادکردن انرژی از مواد غذایی بپردازد. این ویتامین‌های مورد نیاز بدن بر گلولزسازی مؤثر بوده و همچنین می‌تواند بر سلامت پوست و مو نیز اثرگذار باشد.

  • علائم کمبود: زمانی که بدن ویتامین ب۵ را از دست می‌دهد، شما می‌توانید احساس خستگی، بی‌حسی، سوزش در دست و پا، سردرد و... را تجربه کنید.
  • منابع غذایی: با مصرف زرده تخم‌مرغ، گوشت قرمز، ماهی سالمون یا قزل‌آلا، شیر، عدس، انواع کلم، بادام‌زمینی، لوبیا، سویا و... می‌توانید ویتامین ب۵ بدن خود را تأمین کنید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: شما با مصرف روزانه ۵ میلی‌گرم از ویتامین ب۵ می‌توانید به سوخت‌وساز و فعالیت بدن خود کمک کنید.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: افراد شیرده و باردار نیز باید در طول روز در حدود ۶ تا ۷ میلی‌گرم ویتامین ب۵ را مصرف کنند.

ویتامین B6

ویتامین ب۶ که جزء ویتامین‌های مورد نیاز بدن و محلول در آب بوده، می‌تواند بر حال روحی و عملکرد مغز افراد تأثیرات مثبتی برجای بگذارد. علاوه‌بر آن این ویتامین به درمان آنمی و سلامت چشم کمک کرده و به بهبود علائم سندروم پیش از قاعدگی نیز کمک می‌کند. زمانی که از ویتامین ب۶ استفاده می‌کنید می‌توانید شاهد کاهش علائم افسردگی در بدن باشید.

  • علائم کمبود: علائمی نظیر کم‌خونی، تشنج، افسردگی، ضعف عضلانی و تمرکز پایین از علائم کمبود ویتامین ب۶ در بدن به‌شمار می‌روند.
  • منابع غذایی: با مصرف مواد غذایی نظیر سینه مرغ کبابی، گوشت گاو، سیب‌زمینی، سویا، اسفناج، هویج، فندق، شیر و... می‌توانید ویتامین ب۶ را در بدن خود تأمین کنید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: با مصرف روزانه ۳۲۰-۳۱۰ میلی‌گرم می‌توانید ویتامین ب۶ را برای بدن تأمین کنید.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: زنان باردار یا شیرده باید حدود ۳۶۰-۳۵۰ میلی‌گرم از ویتامین ب۶در روز مصرف کنند.

ویتامین B7

ویتامین ب۷یا بیوتین که با نام ویتامین اچ نیز شناخته می‌شود، یک کوآنزیم بوده که در متابولیسم اسیدهای چرب کربوهیدرات‌ها و اسیدهای آمینه نقش مؤثری داشته و جزء ویتامین‌های مورد نیاز بدن محسوب می‌شود. وجود ویتامین ب۷ می‌تواند در فرآیند بیوشیمی که طی آن سلول‌ها مواد مغذی را از طریق سوخت‌وساز دگرگون می‌سازند، واجب و ضروری بوده و می‌تواند به تنظیم سطوح قند خون نیز کمک نماید.

  • علائم کمبود: کمبود ویتامین ب۷ در بدن بسیار نادر بوده و معمولاً در افرادی که دچار اختلالات سوخت‌وساز در بدن هستند، افراد معتاد یا آن‌هایی که از الکل در سطح بالایی استفاده می‌کنند، مشاهده می‌شود. در حالت کلی کمبود ویتامین ب۷ می‌تواند سبب ایجاد عفونت‌های قارچی و باکتری‌ها یا تأثیرات منفی در سیستم ایمنی گردد.
  • منابع غذایی: مواد غذایی نظیر شیر، زرده تخم‌مرغ، غلات، جگر و... حاوی ویتامین ب۷ هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: افراد بزرگسال در حالت کلی باید در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میکروگرم از ویتامین ب۷ را در طول روز مصرف نمایند.

ویتامین B9

ویتامین ب۹ نیز جزء ویتامین‌های مورد نیاز بدن بوده که در بدن تولید نمی‌شود و نسخه‌ای مصنوعی از فولات است. این ویتامین در هضم غذا نقش مؤثری داشته و می‌تواند در زمان ساخت پروتئین‌ها در بدن مورد استفاده قرار گیرد.

  • علائم کمبود: مشاهده علائمی نظیر اسهال، زودرنجی، کاهش وزن، سردرد، فراموشی از مهم‌ترین علائم کمبود ویتامین ب۹هستند.
  • منابع غذایی: چشم‌بلبلی، لوبیا چیتی، لوبیای سبز، اسفناج، گندم، آب پرتقال، توت‌فرنگی و... سرشار از ویتامین ب۹ هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: افراد بالای ۱۴ سال می‌بایست در طول روز حدود ۴۰۰ میکروگرم از ویتامین ب۹ را مصرف کنند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: زنان باردار و شیرده نیز باید به ترتیب ۶۰۰ میکروگرم و ۵۰۰ میکروگرم از ویتامین ب۹ را مورد استفاده قرار دهند.

ویتامین B12

کلیدی‌ترین نقش حضور ویتامین ب۱۲ در بدن، جنبه‌های سلامتی هستند که جزء ویتامین گروه ب بوده و شامل سلامت استخوان، تشکیل گلبول‌های قرمز خون سطح انرژی و خلق‌وخو می‌شود. زمانی که ویتامین ب۱۲ در بدن شما به اندازه مورد نیاز وجود داشته باشد، می‌توانید شاهد بهبود حافظه باشید و به پیشگیری‌ از بیماری‌های قلبی کمک کنید.

  • علائم کمبود: کم‌خونی، کمبود اشتها، درد زبان، مشکلات عصبی و زوال عقل، خستگی دائمی و... جزء علائم کمبود ویتامین ب۱۲به‌حساب می‌آیند.
  • منابع غذایی: قارچ، جلبک نری، کبد و کلیه حیوانات، ساردین، ماهی سالمون، گوشت گاو، غلات غنی شده، ماهی تن و... جزء منابع سرشار از ویتامین ب۱۲به‌حساب می‌آیند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: در حالت کلی افراد بزرگسال باید در رژیم غذایی خود روزانه 2.4 میکروگرم ویتامین ب۱۲ را مورد استفاده قرار دهند.

ویتامین B12 مورد نیاز بدن

ویتامین C

ویتامین سی که با عنوان اسکوربیک اسید نیز شناخته می‌شود از دسته ویتامین‌های مورد نیاز بدن بوده که محلول در آب نیز است. وجود ویتامین C سبب می‌گردد تا شما تأثیرات مثبتی را در بدن خود شاهد باشید که شامل افزایش انرژی، جلوگیری از مشکلات قلبی، تقویت مو، تقویت عضلات هم‌بند، سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

  • علائم کمبود: تنگی نفس، کاهش اشتها، خشکی دهان و چشم، ریزش مو، درد و خونریزی لثه، عفونت‌های مکرر، درد عضلات و مفاصل، ضعف و خستگی و سردرد از علائم کمبود ویتامین سی در بدن هستند.
  • منابع غذایی: مواد غذایی بسیاری وجود دارند که حاوی ویتامین سی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به پرتقال، کیوی، توت‌فرنگی، گریپ‌فروت، هندوانه، گوجه‌فرنگی، انواع کلم، زنجبیل و... اشاره کرد.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: بانوان می‌بایست روزانه در حدود ۷۵ میلی‌گرم و آقایان در حدود ۹۰ میلی‌گرم از ویتامین سی مصرف کنند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بانوان باردار و شیرده باید حدوداً بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلی‌گرم از ویتامین سی را در طول روز استفاده کنند.

ویتامین D

ویتامین دی که جزء ویتامین‌های مورد نیاز بدن و محلول در چربی بوده، در بافت‌های چربی بدن ذخیره می‌شود و به‌طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. علاوه‌بر آن با تابیدن اشعه فرابنفش نور خورشید به پوست نیز بدن شما می‌تواند ویتامین دی را جذب کند. ویتامین دی می‌تواند با افزایش جذب کلسیم در روده و همچنین تنظیم نمودن غلظت کافی کلسیم و فسفات در خون، به استخوان‌سازی طبیعی در بدن بپردازد.  

  • علائم کمبود: خستگی، درد استخوان، ضعف و درد و گرفتگی عضلات، تغییرات خلقی و... جزء علائم کمبود ویتامین دی به‌شمار می‌روند.
  • منابع غذایی: با بهره‌بردن از روغن جگر ماهی، انواع ماهی‌های چرب، زرده تخم‌مرغ، جگر گاو و... می‌توانید ویتامین دی مورد نیاز را تأمین کنید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: افراد بزرگسال می‌بایست ۱۵ میکروگرم از ویتامین دی را در طول روز استفاده نمایند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: در دوران بارداری و شیردهی شما باید روزانه ۲۵ میکروگرم از ویتامین دی را مصرف کنید.

ویتامین E

ویتامین ای که جزء یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن به‌شمار می‌رود، می‌تواند از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و همچنین سلول‌ها از پیری زودرس و تخریب در امان دارد. این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته و به کنترل قند خون و دیابت می‌پردازد.

  • علائم کمبود: ایجاد مشکل در بینایی و گفتار، کاهش هماهنگی عضلات، بیماری‌های التهابی روده، پانکراس، سوءتغذیه و مشکلات گوارشی و... جزء علائم کمبود ویتامینایهستند.
  • منابع غذایی: دانه‌های آفتاب‌گردان، دانه‌های انار، آجیل، کیوی،  زیتون و روغن زیتون، اسفناج و کلم بروکلی، انبه و... جزء مواد غذایی حاوی ویتامین e هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: بانوان می‌بایست در طول روز ۳ میلی‌گرم و آقایان ۴ میلی‌گرم از ویتامین e را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

ویتامین E مورد نیاز بدن

ویتامین K

ویتامین کا که با نام‌های فیلوکینون و مناکینون نیز شناخته می‌شود، جزء ویتامین‌های مورد نیاز بدن و محلول در چربی به‌حساب می‌آید که برای لخته شدن خون بسیار ضروری است. این ویتامین برای لخته شدن خون و ساخت استخوان‌ها ضروری است. زمانی که به تولید بافت استخوانی سالم در بدن نیاز باشد، وجود ویتامین کا ضروری خواهد بود.

  • علائم کمبود: کمبود ویتامین کا می‌تواند سبب کبودی و مشکلات خونریزی گردد؛ زیرا خون با صرف زمان زیاد لخته می‌شود. همچنین کمبود ویتامین کا می‌تواند در کاهش استحکام استخوان‌ها مؤثر باشد و خطر ابتلا به پوکی‌استخوان را در افراد افزایش دهد.
  • منابع غذایی: شما با مصرف مواد غذایی نظیر کلم‌پیچ، کاهو، سبزیجات برگ سبز، گوشت، تخم‌مرغ، سویا، انجیر، کدوتنبل، جعفری و... می‌توانید ویتامین کا بدن خود را تأمین کنید.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: شما باید به‌طور روزانه ۸۰ میکروگرم از ویتامین کا را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

جدول مواد معدنی مورد نیاز بدن

در بدن ما مواد معدنی اصلی و فرعی وجود دارند که اصلی‌ترین آن‌ها کلسیم، زینک، آهن و منیزیم هستند. معمولاً مواد معدنی می‌توانند در تقویت استخوان‌ها، کنترل فشارخون، جلوگیری از سکته مغزی و... مؤثر باشند. شما می‌توانید این مواد معدنی اصلی را در مواد غذایی بسیاری بیابید.  

نام ماده معدنی

میزان مصرف روزانه

کلسیم

حدود 1000 میلی‌گرم

زینک

11 الی 8 میلی‌گرم

آهن

1 الی 2.2 میلی‌گرم

منیزیم

320 الی 420 میلی‌گرم

کلسیم

به‌جرئت می‌توان گفت که فراوان‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن، کلسیم بوده که در ساخت و حفظ استخوان‌های قوی نقش مؤثری دارد. کلسیم موجود در بدن می‌تواند در استخوان‌ها و دندان‌ها ذخیره شود و به تقویت و استحکام‌بخشی به آن‌ها کمک نماید. مقدار اندکی از کلسیم موجود در خون، ماهیچه و مایع بین سلولی جمع‌آوری می‌شود و قرار می‌گیرد.

  • علائم کمبود: افزایش تحریک‌پذیری عصبی، بی‌حسی اطراف دهان، گزگز در دست و پا و... از علائم کمبود کلسیم در بدن هستند.
  • منابع غذایی: محصولات لبنی، انواع سبزیجات، ماهی‌های با استخوان نرم و... حاوی کلسیم هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: معمولاً افراد بزرگسال می‌بایست حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم از کلسیم را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بانوان باردار و شیردهی که در بازه سنی ۱۴ تا ۱۸ سالگی هستند، می‌بایست حدود ۱۳۰۰ میلی‌گرم و افرادی که بالاتر از این سن قرار دارند، باید حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم از کلسیم را مصرف کنند.

زینک

روی یا زینک که یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن بوده در تمام اندام‌ها، بافت‌ها و مایعات بدن وجود دارد و به‌عنوان دومین ماده معدنی فراوان در بدن از آن یاد می‌شود. زینک بیشتر بر سلول‌های کبد، کلیه، لوزالمعده، غده پروستات، استخوان‌ها و سیستم گوارش، خون، مینا و عاج دندان، چشم، پوست و... تمرکز می‌کند و می‌تواند این بخش‌ها را در زمان کمبود تحت تأثیر قرار دهد. وجود زینک در کنار ویتامین‌های مورد نیاز بدن، در درون بدن تأثیرات مثبتی بر پوست می‌گذارد و می‌تواند باعث شادابی آن شود.

  • منابع غذایی: عدس، جگر گوساله، گوشت گاو، زرده تخم‌مرغ، غذاهای دریایی و... سرشار از زینک هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: آقایان باید روزانه حدود ۱۱ میلی‌گرم زینک مصرف کنند. بانوان نیز باید در طول روز از ۸ الی ۹ میلی‌گرم زینک استفاده نمایند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بانوان باردار و شیرده باید روزانه حدود ۱۳میلی‌گرم زینک مصرف نمایند.

زینک مورد نیاز بدن

آهن

آهن که یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن محسوب می‌شود، نقشی مؤثر در شکل‌گیری و اکسیژن‌رسانی خون دارد و در سنتز نوعی پروتئین به‌حساب می‌آید که در سلول‌های قرمز خونی وجود داشته و به آن هموگلوبین می‌گویند. هموگلوبین می‌تواند انتقال اکسیژن از ریه‌ها به تمام سلول‌های بدن را به بهترین نحو انجام دهد.

  • علائم کمبود: ضعف، رنگ‌پریدگی پوست، خستگی زیاد، تنگی نفس، سرد شدن دست و پا، کاهش اشتها و... از نشانه‌های کمبود آهن در بدن هستند.
  • منابع غذایی: لوبیا سفید، جگر گاو، عدس، شکلات تلخ، بادام‌هندی، آب گوجه‌فرنگی، نخود و... حاوی آهن هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: آقایان باید 1 تا 1.2 میلی‌گرم و بانوان باید 1.4 تا ۲.۲ میلی‌گرم از آهن را مورد استفاده قرار دهند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: بانوان باردار یا شیرده نیز باید 3 تا ۳.۲ میلی‌گرم از آهن را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

منیزیم

منیزیم که در واکنش‌های آنزیمی بدن نقش مکملی را برعهده دارد، می‌تواند در انقباض عضلات، ساخت پروتئین‌ها، کنترل قند خون، عملکرد صحیح سیستم عصبی و... نقش مؤثری داشته باشد و یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن به‌حساب می‌آید. در کنار ویتامین‌های مورد نیاز بدن، منیزیم می‌تواند در تولید انرژی سلولی نیز اثر گذاشته و جهت تنفس سلولی تأثیر بالایی را از خود نشان می‌دهد؛ چراکه طی آن گلوکز در حضور اکسیژن، انرژی خود را آزاد می‌کند.

  • علائم کمبود: بی‌حسی و گزگز، تشنج، استفراغ و حالت تهوع، بی‌اشتهایی، خستگی، ضعف و... جزء علائم کمبود منیزیم در بدن هستند.
  • منابع غذایی: شیر کم‌چرب، تخم کدو، ذرت شیرین، بلغور جو دوسر، کلم بروکلی، بادام‌هندی و... سرشار از منیزیم هستند.
  • میزان مصرف آقایان و خانم‌ها: بانوان باید حدود ۳۲۰ میلی‌گرم و آقایان حدود ۴۲۰ میلی‌گرم از منیزیم را در طول روز استفاده کنند.
  • میزان مصرف در دوران بارداری یا شیردهی: افراد باردار نیز می‌بایست حدود ۳۶۵ الی ۳۴۰ میلی‌گرم منیزیم را در برنامه غذایی خود قرار دهند.

منیزیم مورد نیاز بدن

سخن پایانی

ویتامین‌های مورد نیاز بدن بسیار گسترده و مختلف هستند که می‌توانند نقش‌های مؤثری را در بدن ایفا کنند. شما می‌توانید انواع ویتامین‌ها نظیر ویتامین سی، ای، انواع ویتامین بی و... را در بدن خود شاهد باشید که در کنار آن‌ها، مواد معدنی نیز نقش مؤثری دارند. در این راستا با بهره‌بردن از مواد غذایی می‌توانید این ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای بدن خود فراهم سازید. گاهی به‌دلیل کمبود انواع ویتامین‌ و مواد معدنی، مصرف مواد غذایی کارساز نبوده و شما باید به سراغ مکمل‌های مختلف بروید. داروخانه آنلاین بهترین شرایط را فراهم ساخته تا بتوانید انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را با کیفیتی بالا و به‌صورت قرص تهیه نمایید.

سوالات متداول

1. مواد معدنی مورد نیاز بدن به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

در حالت کلی دو دسته مواد معدنی مورد نیاز بدن وجود دارند که شامل فرعی و اصلی می‌شوند.

2. ویتامین مورد نیاز بدن چه وظایفی را بر عهده دارد؟

ویتامین مورد نیاز بدن در خون‌رسانی، تقویت استخوان‌ها و... مؤثر است. 

3. چگونه می‌توان به کمبود ویتامین در بدن پی برد؟

با مشاهده نشانه‌های کمبود هر ویتامین می‌توان به عدم وجود آن ویتامین در بدن پی برد.